Väyrysen kansalaisaloite kerää nimiä huimaa tahtia- Suomi eroon eurosta?

KANSALAISALOITEEURO

 

 

18.7.2015 By:RV

Ammattipoliitikko Paavo Väyrysen aloittama kansalaisaloite on kerännyt nimiä huimaa tahtia. Kansalaisaloitteen läpi mentäessä sekä 50000 allekirjoituksen sekä eduskunnan kamarien, tulisi Suomenmaassa järjestettettäväksi äänestys, jossa päätettäköön, onko Suomi euroalueen jäsen.

 

Mielenkiintoiseksi aloitteen tekee valtava allekirjoittaneiden määrä, 19532 kahdessa päivässä, sekä lisää on todennäköisesti tulossa. Listamedian analyysiosasto arvioi, että kansanäänestys järjestetään. Tämän voi todentaa matematiikan avulla.

 

”Jos kahdessa päivässä saadaan 19532 ääntä, menee 50000 äänen raja rikki noin 5.11980339955 päivän sisällä aloittamisesta”- Listamedian matemaatikko Pyth A. Goras todentaa lauseellaan tämän todeksi

 

Kansanäänestyksen läpimenon voi estää eduskunta eri kamareissaan. Kansanäänestykset ovat onnistuneita tosin harvoin, vain kuusi on edennyt eduskuntaan asti.

 

Väyrysen onnistumisaste on tosin tätä huomattavasti korkeampi, onhan hän ollut muun muassa ministerinä muutamaan kertaan.

 

Vireillä olevia kansalaisaloitteita voit seurata täältä. Mukana täällä hetkellä ovat muun muassa:

– ALKOHOLIVERON ALENTAMINEN JA SUOMESSA VALMISTAMINEN NAAPURIMAIDEN VIRON JA SAKSAN TASOLLE

– VASTUSTAMME SUURMOSKEIJA HANKETTA

– Suomen islamilaisten yhteisöjen ulkomailta saatavan rahoituksen tarkentaminen

– Kabotaasi Kiellettävä Suomessa!

– Kansanedustajan edustettava kansaa

About Listamedia

Listamedia on vuonna 2014 perustettu vapaa ja muista mediataloista riippumaton media. Yhteydenotot osoitteeseen: listamediafin@gmail.com

Post Navigation