Suomessa hallituskriisi Kreikan tilanteen takia?

eurokrisis

12.7.2015 By: RV

 

Suomessa on Kreikan tilanteen takia syntynyt hallituksen sisällä vakava tilanne. Pääministeri Juha Sipilä ei pidä Kreikan ehdotusta riittävänä. Perussuomalaisten puheenjohtaja, ja Suomen virkaapitävä ulkoministeri Timo Soini ei kommentoi asiaa vedoten salassapitovelvollisuuteensa blogissaan ”ploki Timo Soini. Ulkoministeri Alexander Stubb kertoi kertoi Washington Postissa huolestuttavia uutisia.

 

Before the start of the new round of talks Sunday, Finnish Finance Minister Alexander Stubb insisted his nation was “not trying to block a deal,” but rather was demanding  “very tough conditionality” before agreeing to anything.

“I’m still hopeful but I think we’re very far away from the type of conditionality we need,” Stubb said. He added, “if this was a negotiation between 1 to 10, we are still standing around 3 or 4.”

Washington Post

 

 

Ennen alkua uusien puhumisten Sunnuntaina, Suomen Finanssi Minisiteri Alexdander Stubb vaati hänen valtiotaan oli ”ei yrittänyt estää diiliä”,  mutta mielummin oli vaatimassa ”hyvin vaikeita ehtoja”, ennen minkään hyväksymistä.

”Minä olen vieläkin toiveikas, mutta minä luulen, että olemme hyvin kaukana mistään ehdoista, joita tarvitsemme” Stubb sanoi. Hän lisäsi, ”jos tämä oli neuvottelu välissä yhdestä kymmeneen- me olemme vieläkin seisomassa kolme tai neljä”

-Listamedian vapaa suomentaja

 

Jos EU päätyy myöntämään lisää lainaa Kreikalle, Suomen sisäpoliittiseen tilanteeseen tulee vakava ongelma. Perussuomalaiset eivät halua myöntää lainaa, eikä puheenjohtaja Timo Soini halua kääntää takkiaan -”coat turning”- kuten Washingtonissa sanottaisiin, olisi katastrofi koko Perussuomalaisten puolueelle, varsinkin Timo Soinille, joka on puhunut toimenpidettä vastaan aktiivisesti.

 

”Uudet euron pelastuspaketit ja muut lisälaskut EU:lta on torjuttava. Suomalaisia on vihdoinkin uskallettava puolustaa eikä jatkaa kansalaisille vahingollista ja miljardien lisälaskua tuovaa nykyistä nöyristelypolitiikkaa.”

Perussuomalaisten Talouspoliittinen Vaaliohjelma 2015

 

Vaihtoehdot Perussuomalaisten kannalta ovat karmeat. Paketin hyväksyessä äänestäjät katoaisivat. Hallituksesta eroaminen on mahdollista, muttei sekään äänestäjiä miellyttäisi- tämä olisi myös Juha Sipilän I-hallitukselle valtava takaisku. Ehkä ja toivottavasti Suomen, sekä koko Euroopan kannalta saadaan jonkinlainen kompromissi.

About Listamedia

Listamedia on vuonna 2014 perustettu vapaa ja muista mediataloista riippumaton media. Yhteydenotot osoitteeseen: listamediafin@gmail.com

Kommentit

  1. […] on seurannut tiiviisti Kreikan, ja sitä mukaan myös Suomen, valtionkriisiä. Kreikka on velkaa lähes kaikille valtioille ja […]

Post Navigation