Otteita konstaapelin julkisesta Facebook-viestistä- varoitus: ei lapsille

2.4.2015 By: RV

SONY DSC

 

Konstaapeli Sari Kaartoaho kirjoitti mielenkiintoisen tarinan, ja haluaisin toimittajana esittää siitä otteita, joita pidän sekä hämmentävinä sekä sopimattomina, koska kuka tahansa lapsi voi nähdä tämän tarinan Facebookissa. Voisi harkita enemmän mielestäni, mitä, varsinkin Suomen sinivalkoisen kansan palvelijan, Poliisin konstaapelina kirjoittaa täysin julkisesti ja nimellä. Otsikko tekstillä on Joku ilta, kun lamppu sammuu…

 

”Iltatoimet on hoidettu, koulureppu on pakattu aamua varten ja on aika käydä nukkumaan. Vaikka huoneessa on pimeää, pientä Liisaa ei yhtään väsytä. Hän näkee peiton alta, kuinka valojuova suljetun makuuhuoneen oven alta sammuu ja koko taloon laskeutuu öinen hiljaisuus. Liisa kääntyilee aikansa sängyssä”

 

”Aika lähtee juoksemaan samaa tahtia, kun pienellä tytöllä sivustot vaihtuvat. Nukkumaan pitäisi mennä, mutta isompien tyttöjen keskustelupalstalla kertomat seurusteluaiheiset tarinat ovat niin mielenkiintoisia. Selaimen surffiaallot voimistuvat ja lopulta Liisa päätyy reaaliaikaiselle keskustelusivulle, jonka aiheena on seksi ja seurustelu. Liisa epäröi, mutta pienen lapsen uteliaisuus voittaa. Ihan nopeasti vain, Liisa ajattelee. Hän luo nimimerkin ”Liisu2004″ ja astuu sisään keskustelukanavalle.”

 

”Nopeasti keskustelua silmäillessään Liisa huomaa olevansa sivulla, joka ei millään tavalla sovi pienelle lapselle. Siellä puhutaan karkeaa kieltä ja kerrotaan härskejä juttuja. Hänelle tulee paha olo ja on jo lähtemässä sivulta pois, kun yllättäen aukeaa yksityinen keskusteluikkuna. ”Moi pikkuinen”, ilmestyy älypuhelimen alareunaan. ”Eikö jo nukuta?””

 

”Pian keskusteluun tulee hymynaama ja ”Taisit nukahtaa, joten kauniita unia, prinsessa!” Liisa ei vieläkään vastaa vaan tuijottaa keskustelua. Miksi mies haluaa jutella hänelle, vaikka hän on vasta pieni? Näytölle tulee vielä hassu vilkuttava kissakuva. Liisa rentoutuu hieman ja hymyilee vähän. ”En mä viel nuku, vaik oon jo sängyssä”, Liisa vastaa, ihan vain pikaisesti. ”Katos vaan, oletkin hereillä!” mies puolestaan kirjoittaa. ”Mistä sä haluaisit puhua? Jos sulla on mielessä jotain, mitä tahtoisit kysyä mieheltä, nyt on hyvä mahdollisuus…””

 

””Kun sä et vielä nuku, niin mitä sä just nyt teet? Jos et halua kertoa, niin arvaa mitä mä teen…?” nimimerkki M81 kirjoittaa ja jatkaa: ”Millaiset pikkuhousut sulla muuten on?””

 

Nämä ovat suoria otteita konstaapeli Sari Kaartoahon viestistä. Tarina on konstaapelin omien sanojensa mukaan fiktiivinen. Lapsi, joka lukee mitä Sari, poliisikonstaapeli, kirjoittaa, sen ilmeisimmin kokisi arvelluttavana. Pidän Kaartoahon kirjoitusta lähinnä hämmästyttävänä ajattelemattomuutena. Sari Kaartoaho ollut aikaisemminkin julkisuudessa ja tehnyt hyvää työtä muun muassa Karjalaisessa kannustaessaan käyttämään heijastimia.

 

Huom. julkaisupäivä ei täsmää, koska Worpress ei ymmärrä talvi ja kesä- aikojen vaihteluita.

About Listamedia

Listamedia on vuonna 2014 perustettu vapaa ja muista mediataloista riippumaton media. Yhteydenotot osoitteeseen: listamediafin@gmail.com

Post Navigation