Listamedian shokkipaljastus! MV-lehti käyttää tietokonettasi tietämättäsi Bitcoinien louhintaan!

BY:JK, (TOIM. HUOM. Tämä uutinen on aivan todellinen, ja toivommekin, että luette sen oikeasti ajatuksella!)

Kuvassa kuvankaappaus toimittajan vierailusta suositulla MV-lehti nimisellä nettisivustolla. Toimittajan käyttämä ”No Coin” -lisäosa paljasti MV-lehden louhivan tietämättäsi Bitcoineja tietokoneesi kautta.

 

Listamedian toimittaja teki tavoistaan poikkeavasti vierailun suositulla MV-lehti nettisivustolla. Toimittaja käytti tietokoneensa selaimessa lisäosaa, joka kertoo ja estää, jos nettisivusto pyrkii louhimaan tietokoneesi kautta luvattomasti Bitcoin -nimistä virtuaalivaluuttaa. Toimittaja havaitsikin, että MV-lehti louhii luvattomasti, ja todennäköisesti tietämättäsi Bitcoineja käyttäjiensä tietokoneiden kautta.

Toimittajan selitys lyhyesti

Lyhyesti selittäen siis: Bitcoin on virtuaalivaluutta, joka on tällä hetkellä erittäin suuressa suosiossa. Bitcoinin arvo on noussut radikaalisti erittäin lyhyessä ajassa. Nykyiseltään yhden Bitcoinin arvo on euroissa 12 412. Siitä onkin muodostunut suosittu kohde sijoittajien keskuudessa. Tämän lisäksi erilaiset rikolliset ovat kehittäneet uusia tapoja saada käsiinsä kyseistä virtuaalivaluuttaa. Eräs keino onkin, että rikolliset ovat perustaneet nettisivustoja, jotka louhivat Bitcoineja nettisivun käyttäjien kautta, heidän siitä tietämättä. Kyseessä on erittäin halpamainen teko, ja se on lain edessä myös erittäin arvelluttava keino saada rahaa. Kyseinen keino luokitellaan myös virukseksi.

Nyt MV-lehti on todennäköisesti syyllistynyt kyseiseen toimintaan. Ainakin Listamedian toimittajan käyttämä lisäosa selaimessa ilmoittaa, että MV-lehti käyttää lukijoidensa tietokoneita luvatta kyseiseen toimintaan. Alla on kuvatodiste ilmoituksesta.

Tuore kuvankaappaus MV-lehden etusivuilta. Oikeassa ylälaidassa näet toimittajan käyttämän lisäosan ilmoituksen Bitcoinien louhinnasta.

 

Voit halutessasi lukea lisää tietoa kyseisestä arvelluttavasta tavasta kerätä rahaa viattomilta käyttäjiltä tästä linkistä. Sivusto on tosin englanniksi.

 

Seuraava lainaus on suoraan Wikipediasta, jossa kuvaillaan MV-lehteä seuraavin sanoin:

MV-lehti (MV??!!, aiemmin Mitä Vittua?) on vuonna 2014 Espanjassa perustettu suomenkielinen vastamediasivusto.Valemediaksi kutsuttua MV-lehteä on arvosteltu muualta kopioitujen, tarkistamattomien ja keksittyjen uutisten levittämisestä, salaliittoteorioita tukevien juttujen julkaisemisesta sekä ihmisten yksityisyyden loukkaamisesta. Sivustoa pidetään myös rasistisena ja vihaa lietsovana, ja se on näiden takia myös poliisitutkinnan kohteena. Sivuston perustaja on Ilja Janitskin.

Kuinka torjua laiton Bitcoinien louhinta

Listamedia haluaa, että ihmiset välittäisivät enemmän tietoturvastaan. Tämän seurauksena haluamme tiedottaa, kuinka voit suojautua vastaavilta hyökkäyksiltä. HUOMIOI, ETTÄ SEURAAVAT OHJEET TOIMIVAT VAIN CHROME JA FIREFOX SELAIMIIN!

  1. Jos käytät Chrome-selainta toimi näin: mene osoitteeseen: https://chrome.google.com/webstore/category/extensions?hl=fi
  2. Paina sivun yläkulmassa olevaa ”Haku web storesta” -laatikkoa ja kirjoita siihen ”No Coin”.
  3. Huomaa ylin tulos. Paina painikkeesta ”Lisää Chromeen”.
  4. Olet valmis, ja selaimesi kautta ei voida louhia enää luvattomasti virtuaalivaluuttoja!

 

Seuraava ohje on Firefoxille:

  1. Mene osoitteeseen https://addons.mozilla.org/fi/firefox/
  2. Sivun oikeassa ylälaidassa on ”Etsi lisäosia”, klikkaa sitä ja kirjoita kenttään ”No coin”.
  3. Klikkaa ylintä hakutulosta
  4.  Paina ”Lisää Firefoxiin”.
  5. Olet valmis ja turvattu luvattomia virtuaalivaluuttojen louhijoita vastaan!

 

Pyydämmekin, että ette käyttäisi MV-lehden sivustoa, ennen kuin olette turvautuneet kyseistä virusta vastaan.

 

EDIT: Asia on myös huomattu aiemmin muualla ennen meitä. Reddit-sivustolla jaetaan kyseisestä haittaskriptistä kuvankaappausta myös.

About Listamedia

Listamedia on vuonna 2014 perustettu vapaa ja muista mediataloista riippumaton media. Yhteydenotot osoitteeseen: listamediafin@gmail.com

Post Navigation