Aurinkopaneelin tuloksia

Aurinkopaneelien tuotoksista

Kun reilu kuukausi sitten sain valmiiksi oman 63kW aurinkopaneelini. Harmittelin tietysti sitä, että voimala valmistui syksyn pimeään ja sateisiin! Kun en päässytkään testaamaan sen tuottoa kesän valoisaan aikaan.

Olinkin varsin yllättynyt. Kun sain sillä aikaiseksi 6000kWh sähköt. Jotka kokonaan hyödynnettynä kiinteistön sähköinä tuotettuna tuottavat noin tuhannen euron pohjatuotot silti. Varsinkin, kun yleisesti luulotellaan, etteivät paneelit muka tuottaisi sateella ja syksyisin mitään?

Jos tuotto lasketaan 10h päivän valoisana jaksoina. Voimala on ollut päällä 10 täysinäistä päivää! Kun oman mielikuvan mukaan takana on ollut vain 2 kunnolla paisteista päivää. Niin tulos oli positiivinen yllätys.

Aurinkovoimalla kertyy ihan huomaamatta oman katon pinta-alasta kiinnostavan paljon 100% ongelmatonta tuottoa lopun ikänsä! Siksi aiheesta energia-ala ei sallisikaan kerrottavan yhtään mitään. Mietipä kohdallasi. Olisiko SINUNKIN aika muuttaa sähkölaskusi oleellista suuntaa ekoenergisellä omalla voimalallasi?  Aiheista laajemmin kertoo Arto Lauri Yotube kanavillaan näitä:

Arto Lauri 238 Papananaama

 

—————

 

Arto Lauri 238 Ville Mäkipelto

 

—————–

 

Arto Lauri 238 1 11 2017

 

——————–

 

Post Navigation