Ydinvoima VS. tuulivoima käyttöasteet

Ydinvoimalat VS. tuulivoiman käyttöasteet

========================

Tosi asia on, että kun puhutaan voimalaitosten KÄYTTÖASTEISTA. Mukaan KUULUU ottaa niin OL-3 tyyppiset rakentamisen tuottamaton VUOSIKYMMEN. Kuin Japanissa reaktorien VUOSIA kestävä energiaa massoittain MYÖS syövät purun hitaat vuosikymmenet! Tuulivoimalan, aurinkovoimalan teko kestää vastaavasti 1 kuukauden. Ja purku vain 2 päivää.

Japanissa 48 reaktoria on nyt VAAN jälkijäähdytelty ja purettu 7 vuotta putkeen. Kun tajutaan asiasta oleellisin fakta. Ydinvoimaloita siis rakennetaan vuosikymmen. Käytetään maksimissaan 25 vuotta. ( Ydinvoimalan esim. turbiinin maksimi käyttöikä on vain 7 vuoitta TVO kaltaisissa voimaloissa!) Ja puretaan ja jälki jäähdytetään päälle vuosikymmen energiaa siihenkin runsaasti tuhlaten.

Niin JO TÄMÄ ja jokavuotinen kuukauden latausseisokki ydinvoimaloissa päälle. Mitä taas tuulivoimaloissa ja aurinkovoimassa ei ole. Se tarkoittaa ettei YKSIKÄÄN ydinvoimala pärjää alkuunkaan edes Porin tuulivoimaloiden 47% käyttökertoimille! Kuten jo malliksi laskin. Parhaillaankin Suomen ydinvoimaloitten vastaava käyttöaste on tuskin edes 33%! Suomessa on nytkin 2/3 osa ydinvoimaloista rikki, revisiossa, teon alla. Asiallisesti siis 100% käyttämätöminä!

Arto Lauri

————–

 

Post Navigation