Mailmanlaajusen Tähtialusliigan toinen semifinaali ohi- Listamedia seurasi hetki hetkeltä!

4.9.2016 By:RV

dear

Kansainvälisen TähtialusLiigan (Global Starcraft League GSL) toinen semifinaali on pelattu kahden pelaan välinen mittelö, jossa ratkaistiin tärkeiden WCS– pisteiden lisäksi arvostetun liigan vuoden viimeisen ottelun viimeinen finaalipaikka. Toisiaan vastaan pelasivat 2013 kauden 3 mestari ja yksi mailman vahvimmista Protoss– pelaajista; ”Dear” (Baek Dong Jun) sekä Legacy of the Void- lisäosan muutoksien jälkeen uudelleenvarusteltu ja vakavastiotettava Terran-pelaaja ByuN (Hyun Woo).

byun

 

ByuN

Hyun Woo

 

                                                         Dear

                                                         Baek Dong Jun

 

 

 

 

starcraftlotv

Starcraft 2 on fantasiamailmaan sijoittuva reaaliaikainen strategiapeli ja taistelon analysoimiseen kutsuttiin Listamedian asiantuntija Yung Ho Lee Dong, joka on saavuttanut Platina- tason kaikilla kolmella roduilla pelatessaan.

 

 

Peli 1, kartta: Uusi Gettysburg

 

1sc

Peli alkaa erittäin ahneilla rakennusjärjestyksillä; Dear otti erittäin riskialttiin Nexuksen heti ennen muita rakennuksia, tuplakaasu sekä Probe tiedustelemaan tämän jälkeen.

2sc

BuyN aloitti Barracksilla ja jatkoi Command Centterillä. Tähän mennessä Dear on saanut pienen edun nopeammalla laajentumisella. BuyN ottaa sokean kolmannen CC:n erittäin suurella riskillä. Jos tämä onnistuu, ByuN saa valtavan edun, mutta moni kahden Nexuksen all-in; kuten klassinen 7-gate tai tupla-Kuolematon voittaa tämän strategian, mutta Dear ei tiedä siitä vielä.

3sc

Dear ottaa kolmannen melko normaaliin aikaan, noin 5.15. Erittäin ahnetta peliä molemmilta puolilta. Dear lähettää Observerinsa kohti ByuNin päämajaa, mutta taitava skannaus ja BuyNin merijalkaväki tulitttaa Observerin alas taivaalta. Seuraavalla Observerilla on tuuria matkassa ja se älyää kolmannen CC:n. Dear tajuaa tilannehuoneessa tilanteen ja lähettää välittömän pusku, jossa on muutama Senry sekä kasa Stalkkereita.

4sc

Byun lähettää kahden Lääkintäaluksen vahvuisen maahanlaskujoukon, joka epäonnistuu täydellisen Pylonien asettelun sekä Äitialusytimen takia. Dearin pusku ei suoriltaan onnistu, mutta Warp Prism sekä +1 valmistuu.

5sc

Dear lähettää Warp Prisminsä warppaamaan läjän Muuntautujia ja onnistuu tapattamaan pääarmeijansa avustuksella noin kolmisenkykmmentä SCV:tä. luoden valtavan ekonomisen edun Dearille.

6scByuN joutuu nostamaan kolmannen Orbital Commandinsa ylös ja Dear ottaa varman neljännen päämajansa. Hän on erittäin lähellä voittoa, mutta naturalin rampin tarjoama puolustajan etu pitää Protoss-armeijan kurissa ja nuhteessa. Dearilla on silti kaikki avaimet voittoon; parempi ekonomia, armeija ja parannusten taso.

7sc

Dearin pusku rampille epäonnistuu, hän nielee kaksi erinomaista Leskimiinan ammusta suoraan keskelle Stalkkerilaumaa ja ByuN saa pienen erävoiton Marauder-ryhmän tulittaessa Muuntautujiltailta viitat irti. Hän onnistuu laskemaan kolmannen Orbital Commandinsa ja tekohengittämään ainakin vähän aikaa.

8sc

Kahdesta suunnasta organisoitu hyökkäys kolmanteen pääarmeijalla sekä naturaliin Muuntautujilla riittää murjomaan ByuNin ekonomian korjauskelvotomaksi lihamassaksi.

9sc

 

Viimeinen niitti ovat kaksi valtavaa Colossusta ja kolmannen Orbitalin tuhoutuminen, GG-aika on 13.05 ja sarja aloitellaan normaalinpituisella pelillä, joka alkoi erittäin ahneilla ja optimistisilla strategioilla, mutta päätyi normalisoitumaan, koska kumpikaan ei vakoillut ajoissa tehdäkseen hyökkäyksen.

 

Peli 2, kartta: Kuningas Sejongin Asema

10sc

Dear aloittaa turvallisemmalla Porttitiellä ennen Nexusta, jatkaa sitä kaasulla, Nexuksella ja Cybernetics Corella. Erittäin standardi setti.

11sc

Byun ottaa toisen vasta Barracksin ja Tehtaan jälkeen. Tämä antaa teknologiaedun hänelle, mutta ekonomiassa hävitään, koska toinen Nexus on jo kohta pumppaamassa Probeja. Dear scouttii, ei mitään erikoista.

12sc

Kolmen minuutin kohdalla alkaa tapahtua; Byun iskee Tekniikkalaboratorion Tähtiporttiin ja starttaa näkymättömyysteknologian Bansheelle! Harvinaista nykypäivän metassa, mutta Dearilla onkin hyvä vastaus; Tähtigate sekä Fiiniksejä.

13sc

Mutta yksi asia Dearilta puuttuu, havainto näkymättömästä taivaan paholaisesta. Ilman havaitsemiskykyä kaksi näkymätöntä Bansheeta tappaa uskomattoman määrän Probeja; peräti 16. Peli on kääntynyt Byunin voiton puolelle.

14sc

Dear ottaa harkitun riskin ja asettaa kolmannen Nexuksensa maahan. Tämä voi johtaa pitkällä aikavälillä suureen etuun. Hän yhdistää ajoituksen siihen, kun Fiiniksit häiritsevät Byunin ekonomiaa. Pieniä voittoja Dearille, vaikka etu ja avaimet voittoon ovat toisella puolen karttaa.

15

Byun iskee kuin salama taivaalta ja pistää lopun Dearin unelmille. Armeija ei ole riittävän vahva puolustamaan eivätkä Pylonit ole valmiita puolustamaan. Heikot Fiiniksit sekä Muuntautujalauma sulavat Merijalkaväen armottomassa tulikasteessa. Helppo voitto, joka sai alkusysäyksen erinomaisesta ajoituksesta sekä valmistautumattomasta vastustajasta. GG huudettiin 7.45, ennen kuin Byunilla oli kolmas tukikohta.

 

Peli 3, kartta: Sumu Tornit

16sc

Tällä kertaa Byun aloittaa ahneesti CC:llä samalla kun Dear ottaa turvallisemman Porttitie-Kaasu-Nexus-Kaasu strategian, jatkettuna Tähtigatella. Sumu Tornit on tunnettu pitkästä hyökkäysmatkasta, joten yleensä tässä kartassa nähdään pitkiä pelejä ja ns. taka-naturalin avulla puolustus nopeita hyökkäyksiä vastaan on helppoa.

17sc

Dearin ottaessa kolmannen hän lähettää Oraakkelin häiritsemään Byunin mineraalilinjoja. Tuuria on matkassa, sillä Oraakkeli jää hiuksen hienosti sattumanvaraisen Leskimiinan säteen ulkopuolelle.

18sc

Oraakkeli ei saa paljoa aikaan, mutta Dear huomasi Leskimiinan ja tuhoaa sen ammattimaisesti, erinomainen huomio. Hänellä on hyvä etu ekonomiassa, mutta +1 +1 on Stimulanttipaketin kanssa on kohta valmis Byunille.

19sc

Byun haluaa lähteä sotatantereelle. Hänellä on vahvempi armeija ja mahdollisuus tuhota Dear taktisella iskulla. Ottaessaan kolmannen hän tuhoaa Warp prismin, joka uppoaa pohjattomaan kuoppaan neljän Muuntautujan kanssa. Samalla hän puskee ramppia.

20sc

Dear jahtaa Byunin biologisen armeijan Muuntautujillaan ja nappaa siitä mukavan osan. Byunin on lähdettävä odottamaan vahvistuksia, hän ei voi jatkaa hyökkäystä. Colossukset valmistuvat Dearin puolella.

21sc

Dear ottaa neljännen ja kärhämää käydään kartan keskellä. Colossukset ja Vapauttajat nyppivät toisiaan, mutta massiivisia vahinkoja ei vielä tule.

22sc

Byun hankkii Viikinkejä ja lähtee puskemaan. Keskikärhämä tiivistyy ja molemmat puolet ottavat osumaa. Dear menettää kalliit Colossuksset, mutta toisaalta Byunin bio-armeijan massasta sekä ilma-aluksista hävisi valtava osa.

23sc

Dear lähtee hyökkäyskannalle ja suorittaa valtavan liikennekannallepanon. Hän häviää kuitenkin taistelun Byunin uunituoreella neljännellä, koska Byun ottaa kriittisellä hetkellä SCV:t käyttöönsä sekä laskee Viikingit. Dear ottaa viidennen päämajan turvatakseen ekonomiansa. Byun on voitolla armeijassa, mutta Dear saa eron kiinni jos tilanne resurssien kannalta jatkuu samana.

24sc

Tupladroppi pudottaa vastavalmiin viidennen Nexuksen samalla kun pää-armeija kiusaa neljättä. Erinomainen häirintä-isku. Tämä pistää Byunin mielestäni johtoasemaan.

25sc

Häirintäjoukkojen jämän liittyvät pää-armeijaan ja erinomaisella Vapauttajien asettelulla sekä korkeamman maaston tarjoaman näkösuojan ansiosta Byun saa tuhottua neljännen ilman haastetta. Nyt hän on selkeässä johdossa.

26sc

Byunín maksimoitu armeija sekä erinomaiset EMP-iskut Haamuilta murjovat Dearin armeijan maanrakoon. GG aika on 15.55, kun hän on juuri tuhoamassa neljättä Nexusta ja viimeistä toivoa. Byun vaikuttaa olevan ultimaattisessa tikissä. Dear kuitenkin näytti ajoittain olevansa tilanteen tasalla ja mitä tahansa voi sattua, kun laitetaan kaksi tämän tasoista pelaajaa vastakkain.

 

Peli 4, kartta: Jäätynyt Temppeli

27sc

Aloituksessa nähdään ensimmäistä kertaa Byunin erikoinen; Reaperi. Tästä voidaan jatkaa mihin vain, aloitus on muuten standardi molemmin osin, Porttitie ja Barracks ensin ja näistä Cybernetics Coreen sekä Nexukseen ja vastaavasti CC:hen.

28sc

Pelikello on 2.05 ja hulluus alkaa. Proximiteetissa oleva piilotettu Tehdas Byunilta! Reaperi tiedustelee kaiken oleellisen toiselta puolen karttaa ja onnistuu jopa saamaan tapon itselleen.

30sc

Byun iskee Tähtigaten tuoreen tehtaan viereen ja tuotoksena on pelätty Leskimiinatiputus. Dear taas valmistaa Robottiaseman, joka on erinomainen tätä vastaan ja hän tekee Observerin heti. Byun pistää lisää Barrackseja maahan ja molemmat suunnittelevat mahdollista hyökkäystä.

30sc

Byun saa leskimiinoilla vaivaiset neljä Probea, mutta hän tekee Vapauttajan ja lähettää sen häiritsemään Dearia. Dear aloittaa kolmannen Nexuksen.

31sc

Epäonninen Vapauttaja ei onnistu täydellisesti tehtävässä; Byun pistää kyllä kaksi SCV:tä lihoiksi, mutta se ei ole Vapauttajan arvoinen investointi ja hän lähtee puskemaan kun tajuaa kolmannen mahdollisesti olevan puolustamaton.

32sc

Pikkukärhämä Dearin keskirampilla päättyy molempien torjuntavoittoon. Muuntautujat häiritsevät Byunia, mutta eivät saa hirveästi aikaan aluksi. Sitten kolmas CC ja noin 20 SCV:tä kuolee kuin salamaniskusta.

32sc

 

Byun iskee ja tuhoaa kolmannen sekä valtavan osan Dearin armeijaa. Tilanne on silti valtavasti Dearin eduksi. Byun tekee parhaansa kalustolla mitä omistaa ja saa tuhottua hetken kuluttua Kuolemattoman!

34sc

Parin minuutin molemminpuolisen taistelun jälkeen vahvitukset saapuvat ja erinomaisella mikromanageroinnilla Byun tuhoaa Dearin armeijan kokonaisuudessaan! Dearilla ei ole mitään millä puolustaa vaikka hänellä on valtava ekonominen etu ja GG huudetaan 11.45!

 

Peli 5, kartta: Jäähile

36sc

Ensimmäistä kertaa Byunilla on mahdollisuus voittaa koko sarja, mikäli hän voittaa tämän kartan. Neljän pelaajan kartta antaa suojaa erikoisemmille ja riskialtimmille strategioille, mutta strategia voi myös kostautua hyvinkin äkkiä. Aloitetaan niin standardisti kuin voi olla, Byun sekoittaa pakkaa hankkimalla itselleen tyypillisen Reaperin.37sc

 

Reaper tekee pientä vahinkoa ja Probe scouttii kaiken mitä on nähtävissä. Reaper kuolee, mutta on varmasti tarjoaman infon arvoinen.

38sc

Byun yrittää härkkiä yhden Lääkintäaluksen tiputuksella, mutta epäonnistuu. ja tiputtaa leskimiinan päämajaan. Dear hoitaa tilanteen mallikkaasti.

39sc

Dear saa edun, hän tuhoaa Lääkintäaluksen ja Merijalkaväen, jotka Byun jätti amatöörimäisesti saatille. Hänen oma häirintänsä ei kuitenkaan saa vieläkään mitään aikaan.

40sc

Byunin sattumanvarainen Leskimiina maksaa itsensä korkojen kera ja tappaa peräti Warp Prismin, Kuolemattoman sekä Muuntautujan! Dear ottaa kolmannen kotonaan ja hän häiritsee huomattavasti puskevaa Byunia Mustilla Templareilla.

42sc

 

Sota jatkuu ja Dear menettää kalliita yksiköitään. Byun ottaa edun itselleen.43sc

 

Byun käyttää tilaisuuden hiljalleen ja rauhassa hyödyksi ja tuhoaa Dearin kolmannesta parikymmentä Probea. Dear on tekohengityksessä.

44sc

Viimeinen isku on neljännen tuhoaminnen 16.40 sanotaan GG WP ja jännittävä sarja päättyy 3-1 Byunille! Hän pääsee kokeilemaan onneaan sadantuhannen dollarin miestä, SOS:sää vastaan mahtavassa finaalissa! Hän ei ole edes pro-tiimissä ja on finaalissa, mikä on ennenkuulumatonta.

About Listamedia

Listamedia on vuonna 2014 perustettu vapaa ja muista mediataloista riippumaton media. Yhteydenotot osoitteeseen: listamediafin@gmail.com

Post Navigation