2015 vuosi loppuu tänään! Katso, mitkä asiat tulevat muuttumaan!

31.12.2015 By:RV

Kauppojen aukiolo vapautuu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

K marketti Jyväskylässä

 

Kauppojen aukiolo vapautuu ensi vuoden alusta. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vahvistanut lain.

 

Päivämäärä muuttuu

Tämä saattaa kuulostaa selvälle, mutta päivämäärävirheitä on helppo tehdä varsinkin alkuvuodesta. Jotkut henkilöt saattavat tehdä virheen vuoden läpi.

vapaamaa

20.7.2015 21:38

 

Orgaanisen jätteen kaatopaikkakielto astuu voimaan

 

Tämä asetus astuu voimaan myös 2016 alussa. Kiellolla rajoitetaan orgaanisen jätteen sijoittamista kaatopaikoille. Orgaanista jätettä on yksinkertaistettuna kaikki, mikä maatuu, kuten ruokasi sekä sukulaisesi.

kaatopaikka

Kaatopaikka

 

Kansa köyhenee vuoden vaihteessa muutaman kauppiaan rikastuessa

pumjapam

räks puks pam

 

Ilotulitekauppa käy uutena vuotena kuumana. Raketteja myydään huomattava määrä varsinkin vuodenvaihteessa, kun lompakon räjäyttelyyn on ihan erityinen lupa kello 18-00 tänään sekä 00-02 huomenna. Mikäli kuitenkin haluat räjäytellä, muista ainakin, että noudatat käyttöohjeita sekä käytät asianmukaisia suojalaseja. 17 räjäytti viime vuonna raketin lisäksi myös osan silmäänsä ilmaan. Varo myös tulipaloa ja pidä asianmukaiset sammutusvälineet lähellä, sillä ilotulitteilla on tapana sytytttää vuosittain noin 40-60 tulipaloa niiden sisältämän pyroteknisen materian takia.

About Listamedia

Listamedia on vuonna 2014 perustettu vapaa ja muista mediataloista riippumaton media. Yhteydenotot osoitteeseen: listamediafin@gmail.com

Post Navigation