Listamedian sivustolle uudistuksia

28.12.2015 By:RV

Listamedian sivusto on uudistunut hiukan. Listamedian graafiikka- ja verkkosivusuunnittelu- tiimin päälikkö Sini Räävonen kuvailee uudistusta ”merkittäväksi, muttei mullistavaksi”. Kuvien määrä on lisääntynyt varsinkin etusivulla sekä hakusivuilla, sekä jokaiselle katogorialle on nyt oma peukalonaula.

televiisio ja bbviihdeurheiluterveystekniikkasaarakkaus ja seksipolitiikkalistamedia arvosteleeautot

Listamedian kategoriakuvat

Muutamia muitakin edistyksiä sivusuunnitelussa tehtiin. Sivuvalikkoa muokattiin hieman niin, että se vie hieman vähemmän tilaa ja siihen lisättiin muutama ominaisuus.

Listamedian historiassa on tapahtunut monia sivuston ja niin sanotun takapuolen muutoksia. Näistä merkittävin oli palveluntarjoajan vaihdos, joka muutti sivuston asun lähes täysin ja siirryimme toiseen editoriaaliseen kirjoitusympäristöön. Sattumanvaraiset mainokset oudoissa paikoissa eri kokoisina, jotka rikkoivat sivukokemuksen olivat yleisiä suntuubissa.

Entinen verkkosivustomme oli myös erittäin rajoittava. ”Ilmainen” palveluntarjoaja pakotti muun muassa omia mainoksiaan sivuille, sekä piti tiukasti kiinni 50 megabitin tiedostorajasta, joka tänä päivänä kuulostaa kivikautiselta. Eräällä toimittajalla, Soini Väräsellä, on tietokoneellaan suurempikokoisempia kuviakin.

Apuohjelmoija Ari Anvosinen muistaa erityisesti kertaa, kun joutui lisäämään Suntuubi-aikoina joka ikiseen artikkeliin manuaalisesti koodinpätkän, joka mahdollisti kommentoinin sekä Facebook- tykkäykset. Listamedian päätoimittaja joutui palveluntarjoajan vaihdossa kopioimaan joka ikisen artikkelin manuaalisesti uudestaan uusille sivuille.

Uusilla sivuilla aiheutti ongelmia kommenttiosiomme, johon valtasi niin paljon kommentteja, ettemme pystyneet vastaamaan niihin. Järjestelmää täytyi uudistaa tämän takia.

Pienempiä uudistuksia uudella sivulla ovat olleet muun muassa sivupalkin asettelu, luetuimmat uutiset- kohdan lisäys sekä muutamien sivujen lisäys, kuten sääpalvelun, kaupan sekä mainosinfosivun integraatio.

About Listamedia

Listamedia on vuonna 2014 perustettu vapaa ja muista mediataloista riippumaton media. Yhteydenotot osoitteeseen: listamediafin@gmail.com

Post Navigation