Listamedian palo- ja turva-analysaattori: muista ainakin nämä asiat jouluna

24.12.2015 By:RV

 

Listamedia haluaa, että joulu on kaikille ihmisille turvallinen ja mukava juhla. Sen takia pyysimme palo- ja turva-analysaattori Tomur Haajapolttia kertomaan, mitä jouluna kannattaa varoa.

1. Kynttilät

kynttila

 

Kynttilät ovat normaaleissa olosuhteissa täysin turvallisia. Kynttilä on hiljainen tappaja. Syttyessään kynttilä voi aiheuttaa huomattavaa vahinkoa, kynttilöissä käytetty steariini tai muu vaha nimittäin auttaa palamisessa. Kynttilöistä syttyvien palojen määrä on YLE:n tietojen mukaan suurempi kuin päivien määrä vuodessa.

2. Jouluvalot

jouluvalot

Jouluvalot ovat myös oikein käytettynä turvallisia, mutta kytkettäessä pistorasiaan jouluvaloista voi tulla vaarallisia. Ilta-sanomat julkaisi pari vuotta sitten muutamia Tukesin takaisinvetämiä laitteita, joista voi saada sähköiskun.

 

3. Joulukuusi

joulukuusi

Joulukuusi on huomattava paloturvallisuusriski. Kuusi on Listamedian luonnontieteiden maisterin Luosci Ensemaisterin mukaan puuta ja puu on yleinen tulipaloon käytetty väline.

 

4. Joulukinkku

kinkku

Joulukinkku saattaa houkutella laittomuuksiin. Listamedia ei suosittele laitonta toimintaa. Joulukinkku kannattaa nauttia kypsänä eikä esi-raakana.

 

5. Joulusauna

sauna

Joulusauna on myös erittäin vaarallinen. Listamedia ei suosittele myöskään nauttimaan joulusaunassa alkoholia, koska alkoholi on helposti palavaa ainetta ja syttyy erittäin helposti.

About Listamedia

Listamedia on vuonna 2014 perustettu vapaa ja muista mediataloista riippumaton media. Yhteydenotot osoitteeseen: listamediafin@gmail.com

Post Navigation