Author Archives: Arto Lauri

Aurinkopaneelin tuloksia

Aurinkopaneelien tuotoksista

Kun reilu kuukausi sitten sain valmiiksi oman 63kW aurinkopaneelini. Harmittelin tietysti sitä, että voimala valmistui syksyn pimeään ja sateisiin! Kun en päässytkään testaamaan sen tuottoa kesän valoisaan aikaan.

Olinkin varsin yllättynyt. Kun sain sillä aikaiseksi 6000kWh sähköt. Jotka kokonaan hyödynnettynä kiinteistön sähköinä tuotettuna tuottavat noin tuhannen euron pohjatuotot silti. Varsinkin, kun yleisesti luulotellaan, etteivät paneelit muka tuottaisi sateella ja syksyisin mitään?

Jos tuotto lasketaan 10h päivän valoisana jaksoina. Voimala on ollut päällä 10 täysinäistä päivää! Kun oman mielikuvan mukaan takana on ollut vain 2 kunnolla paisteista päivää. Niin tulos oli positiivinen yllätys.

Aurinkovoimalla kertyy ihan huomaamatta oman katon pinta-alasta kiinnostavan paljon 100% ongelmatonta tuottoa lopun ikänsä! Siksi aiheesta energia-ala ei sallisikaan kerrottavan yhtään mitään. Mietipä kohdallasi. Olisiko SINUNKIN aika muuttaa sähkölaskusi oleellista suuntaa ekoenergisellä omalla voimalallasi?  Aiheista laajemmin kertoo Arto Lauri Yotube kanavillaan näitä:

Arto Lauri 238 Papananaama

 

—————

 

Arto Lauri 238 Ville Mäkipelto

 

—————–

 

Arto Lauri 238 1 11 2017

 

——————–

 

Tuulivoiman ihme

Jos nykyään erehtyy aukaisemaan arkisen sanomalehden. Varsin pian törmää niissä viljeltyyn outoon ydinteollisuuden kulttiin. Tapaan ”demonisoida” kansan rakastaman aidon ekoenergisen tuulivoimalan.

Kun Porissa kesällä 2017 käynnistettiin 40 000kW tehoinen upea ja 100% ongelmaton offshore tuulivoimala. Tai kun Arto Lauri teki Eurajoelle kunnan suurimman 60kW aurinkovoimalan. Kaikkea tällaista hanketta varjoaa synkkä ydinteollisuuden kylmäävä kaunaisuus.

Yksikään lehti, tai YLE toimittaja ei näitä hankkeita SAA uutisoida! Koske esimerkillisen ongelmattomat energian muodot ovat Suomen ydinteollisuuden tarkasti bannaamaa salaisuutta. Ydinala pelkää syystä. Että tällaiset esimerkkien voimalat saavat ihmiset havahtumaan suosimaan ja tekemään näitä energiantuottajia, jopa itselleen.

Näin ydinrikollisuuden monopolien ylihintainen sähkö ei kävisi enää kaupaksi. Kun sen syrjäyttää jopa 47% vuosipysyvyydellä tuotettu erinomainen tuulivoima. Joka on lisäksi -50% ydinvoimaa jo halvempaa. Arto Lauri julkaisi juuri erinomaisen Yotube videon aiheesta. Jossa totuus tuodaan ennennäkemättömistä faktoista julkisuuteen:

Arto Lauri 238 Tuulivoiman IHME

 

Miksi Suomi tarvitsi tarkkaan 2500MW tuulivoimaa?

Miksi Suomi tarvitsi tarkkaan 2500MW tuulivoimaa?

=================================================

Lehdistö suorastaan pursuu tällä hetkellä jatkuvaa tuulivoiman systemaattista ostettua asiatonta haukkumista. Tässä on kyse siitä, ettei ydinteollisuus voi antaa anteeksi tuulivoiman keskeisiä ominaisuuksia. Että se on 100% päästötöntä ja ongelmatonta .

Sitä on rajattomat resurssit saatavissa. Lisäksi -50% ydinvoimaa halvemmalla myös! Ruotsista tulee jo tuulisähköä peräti 3,5 kertaa Suomen ydinvoimaa halvemmalla! Mutta jotain ihan oleellista tuulivoimasta ei kerrota koskaan. Miksi Suomi alkujaan päätti rakennuttaa juuri 2500MW tuulivoimaa suurella kiireellä?

Tuulivoiman vuosipysyvyyden asteeksi Pori kaupunki on määritellyt 47% vuosipysyvyyden. Tästä saamme oleellisen vihjeen jo. Kun ymmärrämme, että nimenomaan OL-3 ydinvoimala on ollut käyttökelvoton koko tuon tuulivoimaloitten buumin 10y ajan. Aivan oikein. Suomi olisi jäänyt kokonaan ilman OL-3 hankkeessa menettämiä tarvitsemiaan sähköjä. Jos ei tuota vajausta olisi korvattu tuollaisella tuulivoiman lisärakentamisella!

*Kysymys kuuluukin olla mistä sähköt kun OL-3 voimala seisoo 10 vuotta PUTKEEN? Kuten ollaan nähty. Suomi joutui tekemään 2500MW tuulivoimaa. Jolla saadaan 47% vuosipysyvyydellä:

2500MW* 0,47= 1200MW!

____________________

ELI KOKO TUULIVOIMALA BUUMI JOUDUTTIIN LUOMAAN, KOSKA OL-3 VOIMALA VIIVÄSTYI 10 vuotta! Nyt, kun lasketaan, että OL-3 voisi startata kenties joskus. Ollaan ihmeissään, mitä TEHDÄÄN tällä ylimääräisellä OL-3 tuotolla jatkossa? Koska se katetaan nyt jo kokonaan -50% halvemmalla tuulivoimalla!”

—————-

Tuulivoimalla ja aurinkovoimalla säästetään reserviin vesivoimaa.

Mikä ONGELMA tässä on? Tarkoitan, että nytkin vesivoimaan tuhlataan paljon ENEMMÄN energiaa altaita laskien, kuin ydinvoimaan konsanaan! Koska 70% ydinvoimasta lajityypillisesti seisoo tauotta. Ja SE tuhlaa nytkin tuhoisasti vesisäätövoimaa!

Moisessa nyt EI vaan ole mitään järkeä. Nytkin jos meillä olisi 1200MW tuulen päälle toiset 1 500MW tuulta ja aurinkovoimaa jonkin verran paisteessa päälle. Niin voitaisiin padota nämäkin vedet säätövoimaan talteen!

Energia siis ei KOSKAAN ole tekninen ongelma. Vaan 100% poliittinen TAHALLINEN ydinvetoinen MOKA!

Poriin, Kotkaan on tehtynä suuria puhtaammin palavalle  liuskekaasuille kelpaavia varavoimaloita. Mikä VIKA näissä on? Koska ne pitää KUITENKIN olla TVO/Fennosekojen ydinvoimaloitten HÄTÄAPUHÄTÄSÄÄTÖVOIMALOINA! Jostain sairaasta syystä vaan SUPO ei tunnu tätäkään kaasuvoimaloitten osuutta tajuavan?.. Onko luetun ymmärtämisessä vaikeuksia?

Katsoin juuri, että Suomessa öljyn ja kaasun osuus energiasta on 30%. Kun esim. ydinvoiman VAIN puolet 18%! On varsin kummallista, ettei lehdistössä huseeravat nettipoliisit lainkaan puhu tästä Suomen merkittävämmästä ydinvoiman vaatimasta hätähätäapusäätöenergian reservikäytöistä? Ikään kuin mitään muuta ei olisikaan. Kuin iänikuiset ydinvoima ja kivihiilivoima. Onkohan tällaiselle sairaudelle diagnosointia?

Ydinvoima VS. tuulivoima käyttöasteet

Ydinvoimalat VS. tuulivoiman käyttöasteet

========================

Tosi asia on, että kun puhutaan voimalaitosten KÄYTTÖASTEISTA. Mukaan KUULUU ottaa niin OL-3 tyyppiset rakentamisen tuottamaton VUOSIKYMMEN. Kuin Japanissa reaktorien VUOSIA kestävä energiaa massoittain MYÖS syövät purun hitaat vuosikymmenet! Tuulivoimalan, aurinkovoimalan teko kestää vastaavasti 1 kuukauden. Ja purku vain 2 päivää.

Japanissa 48 reaktoria on nyt VAAN jälkijäähdytelty ja purettu 7 vuotta putkeen. Kun tajutaan asiasta oleellisin fakta. Ydinvoimaloita siis rakennetaan vuosikymmen. Käytetään maksimissaan 25 vuotta. ( Ydinvoimalan esim. turbiinin maksimi käyttöikä on vain 7 vuoitta TVO kaltaisissa voimaloissa!) Ja puretaan ja jälki jäähdytetään päälle vuosikymmen energiaa siihenkin runsaasti tuhlaten.

Niin JO TÄMÄ ja jokavuotinen kuukauden latausseisokki ydinvoimaloissa päälle. Mitä taas tuulivoimaloissa ja aurinkovoimassa ei ole. Se tarkoittaa ettei YKSIKÄÄN ydinvoimala pärjää alkuunkaan edes Porin tuulivoimaloiden 47% käyttökertoimille! Kuten jo malliksi laskin. Parhaillaankin Suomen ydinvoimaloitten vastaava käyttöaste on tuskin edes 33%! Suomessa on nytkin 2/3 osa ydinvoimaloista rikki, revisiossa, teon alla. Asiallisesti siis 100% käyttämätöminä!

Arto Lauri

————–